27 de maig 2011

Blasco-God​oy-Oliva (MD V+ 70 m)


Després d’haver sopat Diedro Mastropiero el dia anterior a Baldellou, cordada “comepiedrasvoladora” deciceix atacar una gran clàssica de la zona amb una roca una mica millor, per acabar el cap de setmana amb bon regust de boca, així que l’objectiu a aconseguir: Blasco-Godoy-Oliva a Punta Pera.

 
Evidentment parada tècnica a esmorzar per agafar forces i decidir els llarg, per decisió democràtica de la cordada em toquen els parells i també els senars.

 
A peu de via, divisem l’itinerari a repetir, com diria Luichy: itinerario de lógica aplastante, imposible perderse. I no perquè estigui acribillada de parabolts, ja que la via només marca un clau, sinó per l’estètica d la fisura que surt de peu de via fins al cim.
 
- Bueno, començo, ....al lloro…eh….

- Sí sí tranquil.
 
I es que només sortir de terra, damunt de la repisa aconseguim posar un tasconet, d’aquells que en diuen “quita miedos, y si te caes algo parará”, sinó ho aconseguix sempre tenim la nostra amiga repisa que esn espaera amb els braços oberts.

Tibem una mica, i es que hem anat al roco durant tota la setmana…., jejejeje, això ens dóna la confiança de tirar cap amunt i començar amb el festival de friends, a cosir la fisura…

Mesnys mal que més amunt ens trobem un rastre d’aquells escaladors magnífics que van obrir la via, una taco fusta (major d’edat) encastat dins un forat, no és que siguem desconfiats, però afegim amic (friend) ben aprop porsiaca, i ja sabeu el que diuen: “vale más un porsiaca que cien penseques”.

Arribem al coll i divisem reunió parabolaica una mica més amunt de la original, així que preferim la comoditat de poder seure a la d’estar abraçats a una sabina, la reunió original.

Allargeuem la reunió per poder triangualr-la bé (veure pàgina 5 dels apunts de curset marmo) i indiquem al company de cordada que ja pot venir a fer-nos companyia.


- Vaja quins seguros que hi havia posats

- Que no estaven bé els amics (friends)?

- No, ho dic pels alambres i tacos de fusta que voltaven per abaix

- Peces de museu…..

 
Divisem clau que marca la ressenya al segon llarg i posem la directa cap al cim.

A un pam i mig a l’esquerra del clau, trobem parabolt que treu el nas, al costat d’una fisura, fa cara d’estar enfadat perquè l’han col•locat a un lloc que no l’utilitza ningú, al costat d’un clau que el deuen haver posat amb martell pneumàtic que de ben segur que als escaladors “montrebeianos“ els hi agradaria trobar-ni d’aquestos quan marca clau a ala resenya i es que podríem definir-lo clau de l’auten.

Així que li preguntem al parabolt:

- Escolta que fas per aquí?

- Em van posar aquí..... i es devien equivocar…..perquè no em xapa ningú……

 
Pobret parabolt, haurem de fer una acció solidària el proper dia que pugem per aquí, treure’l i situar.lo en un lloc on estigui més content…., queda pendent per les futures cordades “comepiedrasvoladores”.

 
Arribem al cim i estudiem situació de la “slack line” repte Punta Pera-Punta Víctor, (veure amés informaciío al fecebook seam), de moment es queda només en estudi.

 
No celebrem la via, ja que quan hi ha un rapel, la via s’acaba qua s’arriba a terra, muntem, comprobem, tornem a revisar i tornem a comprobar, baixem cap a baix amb el nostre amic ”machar” i credem “lliure” per a que el company de cordada “comepiedrasvolador” pugui baixar.Ascensió feta per Faust i Roger


2 comentaris:

 1. Bones!
  Avui em anat a repetir aquesta via, un primer llarg molt wapo! El segon llarg també l'hem fet per on el vau fer vosaltres, ara hi ha dos bolts que deixen el llarg totalment equipat, a més a més del clau a canyon!
  Despres de baixar em tingut dubtes i creiem que aquest L2 és de la via original que comença des del coll, i el L2 de la Blasco-Godoy va més a la dreta, s'ha de flanquejar una mica i hi ha un diedret fisurat.
  Hem dubtat perque el nostre L2 de V+ no en tenia res i creiem que no hem seguit el bon traçat. Com ho veus?

  ResponElimina
  Respostes
  1. Iep... felicitats per la repetició.... jo no me'n recordp gaire... però al segon llarg recordp que hi havia una xapa que sobrava....hi havia un clau a la vora.....el traçat coorecte és el que indica el clau... però no me'n recordo ben bé.....

   Elimina